Esdeveniments

Estabilitzat l'incendi de Tàrbena

Durant la nit continuaran els treballs d'extinció
Imatge d'avió descarregant / 112 CV

A las 19.00 horas, Bomberos ha declarado cómo estabilizado el fuego y los vecinos evacuados pueden regresar a sus viviendas . Según comentan, durante la tarde se están retirando medios aéreos aunque durante la noche se esperan vientos que pueden cambiar de dirección por lo que se trabajará pendientes de evitar reproducciones, enfriando el terreno en todo momento.

Tàrbena i l'interior de Marina Alta experimenten una evolució positiva al incendi forestal declarat diumenge a la Serra Ferrer, gràcies als intensos treballs nocturns d'un equip de 200 efectius. Encara que no s'observen flames actives, el Lloc de Comandament Avançat informa d'un perímetre afectat de gairebé 700 hectàrees.

Des de les primeres hores del dia, mitjans aeris s'han sumat progressivament, complementant la tasca dels 200 efectius antiincendis terrestres que han rellevat els companys de la jornada nocturna.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha destacat que «la nit ha evolucionat de manera positiva» i que els esforços dels efectius han estat crucials per «refrescar molt la zona, sobretot el franc sud», que representa la preocupació més gran. Montero també ha remarcat la necessitat de mantenir la precaució durant el migdia a causa de la baixa humitat i altes temperatures, encara que es mostra optimista sobre la situació.

D'acord amb Montero, es continuarà insistint al treball per terra en les properes hores per prevenir possibles rebrots al perímetre de l'incendi. Si la situació continua millorant, s'anticipa que es pugui iniciar la desescalada per als veïns desallotjats; recordem que 182 veïns van ser evacuats preventivament des de la primera nit (100 a Tàrbena, 80 a Parcent, i 2 a Xaló).

Els danys materials encara estan sent avaluats. Addicionalment, ahir es van detenir dues persones en relació amb l'origen del foc, que presumptament va ser causat per una crema controlada de rostolls agrícoles, encara que posteriorment van ser posades en llibertat. També, tres membres del personal d'extinció van haver de rebre atenció mèdica per contusions; dos van ser atesos «in situ», i una dona de 48 anys va ser traslladada a l'hospital Imed Llevant en ambulància de SVB.