Emergències Política

Calp dóna llum verda al Pla d'Actuació Municipal davant d'Inundacions

El document estableix les pautes que cal seguir en una situació d'emergència davant d'episodis de pluges fortes
Inundacions a Calp 2015. Arxiu / Ràdio Litoral

Calp ha aprovat en ple i amb el suport unànime de tots els grups polítics de la corporació, el Pla d'actuació municipal davant d'inundacions. Aquest document ha passat ara pel ple després d'haver-se aprovat al setembre la revisió del Pla territorial municipal davant d'emergències a Calp així com els altres dos plans d'actuació municipal concrets, com són: el Pla d'actuació municipal davant d'Incendis Forestals i el Pla d'actuació municipal davant del Risc Sísmic.

Durant la sessió, el regidor de Territori, Juan Manuel del Pi, va posar de manifest com l'orografia de Calp és un factor predeterminant d'inundacions quan es produeixen episodis de fortes pluges. La zona baixa del municipi és on se sol acumular la quantitat més gran d'aigua. I la solució a aquest risc d'inundacions elevat, passaria, va apuntar Del Pino, per la creació d'un Parc Inundable per reconduir els al·luvions.

El model urbanístic també juga un paper fonamental dins de les solucions a aquest problema, segons ha reconegut el mateix regidor de Territori. Encara que el document aprovat en ple, més que abordar aquest assumpte tan espinós, atén un pla d'emergències perquè tant els veïns com els serveis públics sàpiguen com han d'actuar davant d'una riuada o una inundació.