Política

Reunió informativa sobre l'Ajuntament d'Alcalalí, amb un govern en funcions i un recurs al TSJ

És l'únic de la província que no s'ha constituït
Foto / Compromís Alcalalí

Aquesta tarda el col·lectiu local de Compromís a Alcalalí ha convocat una reunió informativa, oberta a la ciutadania en general, per explicar que ha passat perquè l'Ajuntament d'Alcalalí, sigui l'únic de la província d'Alacant que no s'hagi constituït després de les eleccions municipals del 28 de maig.

Amb aquesta reunió els valencianistes donen resposta a la multitud de preguntes i dubtes que entre la ciutadania ha despertat la insòlita situació que es viu a l'ajuntament, amb un govern en funcions i un recurs al TSJ.

Per posar-los en situació, Alcalalí té dues meses electorals: la mesa d'Alcalalí i la de la Llosa de Camacho, EATIM dependent d'Alcalalí. A les dues taules, Compromís va guanyar el 28M amb uns resultats que apareixen a la web oficial del Ministeri d'Interior, que, com insisteixen els valencianistes, són els correctes, i atorguen a la coalició la majoria absoluta amb 5 regidors, el PP es queda amb 3 regidors i Decidix va aconseguir 1 representant.

Els valencianistes expliquen que quatre dies després del 28M, per un error a l'hora de transcriure els resultats de les actes, la Junta electoral de Dénia informa que els vots de Compromís i el PP a la mesa de Llosa estan intercanviats.

I malgrat que les proves de l'error estaven clares, apunten des de Compromís, els dos interventors del PP que eren presents a la taula de La Llosa, on es va produir l'equivocació, no han volgut signar una declaració jurada reconeixent aquest error, cosa que sí han fet la presidenta i els dos vocals de la dita taula.