Platges Turisme

Per què la platja de l'Ampolla ha perdut la bandera Blava?

L'Ajuntament de Teulada explica que 2 de les 16 analítiques sobre la qualitat de l'aigua no arriben a l'excel·lència
Platja l'Ampolla Moraira. Arxiu / Ràdio Litoral.

L'Ajuntament de Teulada explica que la platja de l'Ampolla de Moraira ha perdut la seva bandera blava com a conseqüència dels estudis de qualitat de l'aigua realitzats per la Generalitat en aquest punt del litoral, que han passat d'una puntuació d'excel·lent a una qualificació de bona a 2 de les 16 mostres analitzades.

Fonts municipals insisteixen que aquesta lleugera variació ha derivat a la no renovació aquest any de la bandera blava que atorga ADEAC, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, per a la platja de l'Ampolla, atès que un dels requisits imperatius és assolir l'excel·lència màxima en tots els criteris avaluables, que inclouen a més de la qualitat de l'aigua, aspectes com la Informació i Educació Ambiental, la Gestió Ambiental, i la Seguretat i Serveis, els quals es compleixen amb màxima excel·lència a les tres platges del municipi.

Un estendard que sí que onejarà un estiu més al Portet i Platgetes. Així com al Club Nàutic Moraira.

Des de l'Ajuntament també destaquen que la localitat ha estat reconeguda com una de les tres poblacions d'Espanya amb les platges més segures i amb millors serveis de socorrisme. Reconeixement que també atorga Adeac. L'entitat ha destacat la professionalitat dels serveis de socorrisme a les costes del municipi, ubicant-lo al podi de les platges més segures d'Espanya, juntament amb Màlaga i San Fernando a Cadis.