Medi ambient Urbanisme

Caduca la suspensió de llicències a la zona de Patmore, a la costa de Benissa

Des de Reiniciem lamenten la manca d'interès del govern local i denuncien que l'executiu deixa desprotegit aquest paratge verge
Costa de Benissa. Patmore. Arxiu / Ràdio Litoral

Torna al debat polític el projecte Patmore, a la costa de Benissa. Una actuació que va quedar paralitzada a principis de 2023, després de l'acord aconseguit per l'Ajuntament benisser, a instàncies de Compromís, de suspendre les llicències a la zona coneguda com a Tossal de l'Asprar, des de la cala Pinets i fins a la cala Llobella.

Amb aquesta decisió es pretenia frenar el desenvolupament d‟un projecte urbanístic plantejat per l‟empresa Benissa Natura SL, amb què es projectava construir un hotel i nou xalets de luxe a primera línia de costa en un paratge considerat verge.

Una interrupció de lactivitat urbanística en aquesta àrea concreta del litoral que tenia una vigència dun any, i que per tant va caducar aquest dissabte, 6 de gener.

Una situació que des de Reiniciem Benissa, qualifiquen de mala notícia per a l'arrencada d'aquest nou any. El portaveu de l'agrupació, Juan Carlos MutLamenta la manca d'interès del govern popular per aquest assumpte, i denuncia que l'executiu s'ha dedicat a deixar passar el temps perquè finalment aquesta àrea quedi desprotegida.

La suspensió cautelar aprovada ara fa un any, anava unida al compromís de redactar un estudi de paisatge i obrir un procés de participació ciutadana sobre el futur del litoral de Benissa. No sabem res sobre aquestes qüestions. I fent memòria, l'acord adoptat també estipulava que durant aquest any, 2023, en què han estat suspeses les llicències el Consistori, havia de demanar els informes sectorials de Costes, Carreteres, Diputació Provincial d'Alacant, Conselleria de Medi Ambient i Conselleria de Política Territorial, sobre la possible afectació de la modificació 1/2022 a la legislació sectorial. A més d'emetre un informe de l'equip de redacció del PGOU en tràmit sobre l'afecció al planejament futur que pogués implicar incompatibilitat d'obres o actuacions entre l'antiga i la nova ordenació en aquesta àrea d'afecció.