Serveis Públics

El Servei d'Emergències Sanitàries intensifica la feina en temporada estival

No oblidem el 112 en cas d'emergència i la web ses.san.gva.es

Més de 30º que han registrat a diferents punts de la comarca. Amb aquestes temperatures, amb l'arrencada de les vacances per a molts i amb la platja tan a prop i desitjable, ens fem ressò de les recomanacions que, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), realitza per tal d'extremar la precaució durant l'estiu per evitar possibles ofegaments a les zones de bany.

Entre les recomanacions bàsiques que els i les banyistes han de seguir quan estiguin a piscines, platges o altres espais naturals, cal destacar l'elecció de llocs segurs per al bany, que compten amb serveis de socorrisme i seguir les indicacions que s'efectuïn a cada moment .

Respectar el significat de les banderes a la platja, no allunyar-se de la riba en espais naturals, evitar saltar des de roques, tenir precaució amb l'ús de matalassos i flotadors per evitar l'arrossegament dels corrents, són altres consells imprescindibles per a un bany segur.

La directora del SESCV, Begoña Arcos, ha ressaltat la importància de “evitar el bany en solitari a qualsevol edat; ja que, si es presenta sobtadament un problema de salut, el temps de demora a alertar els serveis d'emergències pot ser vital”.

Cal recordar que, en cas de presenciar un accident aquàtic, cal avisar immediatament el 112. Tot seguit, si es coneix com fer un massatge cardíac, és fonamental per a la supervivència iniciar una reanimació cardiopulmonar bàsica fins a l'arribada dels serveis sanitaris.

Totes les recomanacions descrites es poden trobar a la web del SESCV, així com la tècnica per aprendre a realitzar la reanimació cardiopulmonar bàsica o massatge cardíac.