Societat

Calp estrena mes engegant el servei de salvament i socorrisme a les seves platges

Un servei prestat per l'empresa concessionària Eulen

A crònica municipal, mirem a Calp, que estrena el mes de juny posant en marxa a partir d'avui, dia 1, el servei de salvament i socorrisme a les platges. Un servei prestat per l?empresa concessionària Eulen, que es prolongarà durant tota la temporada estival.

Com està conveniat des de l'1 de juny es presta el servei de socorrisme i salvament a platges diàriament, encara que el servei es va iniciar el passat mes d'abril, per les vacances de Setmana Santa i Pasqua, i després es va concentrar els caps de setmana .

D'aquesta manera, durant els mesos de juny i setembre l'horari del servei de socorrisme serà d'11 a 19 hores i durant els mesos de juliol i agost l'horari s'amplia de 10 a 20 hores.

En temporada alta el servei cobreix les platges de Calalga, Fossa, Racó, Cantal Roig, Morelló, Arenal-Bol i Puerto Blanco, i les embarcacions queden situades a la Fossa i Arenal-Bol. La posició fixa de l'ambulància és a Cantal-Roig, un punt intermedi entre les dues grans platges del municipi.

Pel que fa al personal del servei, s'adapta a les necessitats de cada temporada, així en temporada mitjana el personal s'estableix a 18 persones i en temporada alta el personal arriba fins a 32 persones.

Tots els llocs de socors comptaran amb desfibril·lador i equip d'oxigenació.

Pel que fa a vehicles i embarcacions, Eulen comptarà a més de l'embarcació exigida al plec amb una embarcació de rescat equipada amb materials de navegació i característiques de rescat, una moto d'aigua amb llitera flotant, un vehicle de coordinació VIR ( vehicle d'intervenció ràpida) dotat amb desfibril·lador i equip d'oxigen, dos caiacs ubicats a Racó i Cantal, dues taules de rescat i bicicletes de desplaçament pel passeig marítim.

Pel que fa a l'equipament de les platges, la de l'Arenal-Bol, la Fossa, Puerto Blanco i Cantal Roig i les cales Calalga i el Racó tenen lavabos, les platges de sorra disposen a més de rentapeus i passarel·les, i totes compten amb papereres, fins i tot les d'Arenal-Bol i la Fossa tenen àrea de jocs infantils, hamaques i patins.