Obres

La Conselleria instal·larà aules prefabricades a l'IES Ifach de cara al proper curs davant del retard “injustificat” que pateix el projecte del 2n IES

És l'alternativa provisional

Davant el retard que està patint el projecte per dotar Calp d'un 2n institut i descongestionar el massificat IES Ifach, la Conselleria d'Educació ha buscat com alternativa provisional, instal·lar, de cara al proper curs, aules prefabricades en aquest centre. Així ho va traslladar ahir el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, als representants de la comunitat educativa de l'IES Ifach.

Una opció que, com ha explicat García, pretén fer front "al retard injustificat de l'Ajuntament calpí en l'execució de la construcció d'aquest demandat segon institut". El Director General ha recordat que aquest projecte fa més d'un any que està pendent, després que la Conselleria hi adjudiqués 12,7 milions d'euros i delegués a l'Ajuntament de Calp les competències, a través del Pla Edificant, per construir el nou IES .

Tot i això, insisteix García, l'Ajuntament calpí encara no té ni el projecte d'execució per poder licitar les obres de construcció del centre de secundària necessari. Una cosa que, segons insisteix el representant de la Conselleria, es troba entre les prioritats de l'agenda d'educació.

És més, des de la Conselleria es va traslladar a l'ajuntament de Calp, explica el director general, la possibilitat d'instal·lar aules prefabricades per donar solució al problema de massificació que pateix l'IES Ifach, fins que el nou institut estigués construït, però, ha passat el temps, i la Conselleria no sap res de la cessió d'una parcel·la apta per ubicar-les. Com a nova solució es planteja col·locar aquests mòduls a la zona daparcament del mateix institut. Així ho ha explicat Víctor García.

 

 

 

García ha avançat que ja s'ha licitat el lloguer i el muntatge de les instal·lacions prefabricades de la nova secció d'IES per poder començar a muntar-les a meitat del proper mes de juny i que el centre provisional estigui preparat per al setembre.

El director general també ha recordat que l'Ajuntament de Calp té adjudicats per part de la Conselleria d'Educació prop de 20 milions d'euros del Pla Edificant per millorar o ampliar cinc centres educatius del municipi i construir-ne dos més, l'IES Núm. 2 de nova creació , i la nova construcció del CEE Gargasindi, una actuació aquesta última amb una inversió de prop de 6 milions d'euros per part de la Conselleria delegada al setembre de 2019 “i que després de quatre anys l'Ajuntament ha estat incapaç de treure concurs públic les obres”.