Educació

Tallers i visites a Ondara per commemorar el Dia Internacional dels Boscos

S'han programat activitats tant a les dues escoles com a l'exterior, al Molí Coví, al parc públic Segària i al Jardi L'Albarda

La regidoria d'educació del Ajuntament d'Ondara es troba al capdavant de l'organització d'una sèrie d'iniciatives als centres educatius per celebrar el Dia Internacional dels Boscos, un esdeveniment que té lloc cada any el 21 de març. Aquest conjunt d'activitats està dissenyat específicament per a l'alumnat de Infantil del col·legi Marjals i per als estudiants de Primària del Sanchis Guarner, estenent-se fins al 26 de març.

La commemoració del Dia Internacional dels Boscos busca honrar la vital importància de tots els tipus de boscos, promovent la consciència sobre ells. Aquesta data representa una crida important a l'acció per incorporar innovacions tecnològiques en la preservació dels nostres boscos, enfrontant desafiaments com la desforestació, la degradació de lhàbitat i el canvi climàtic. Entre les activitats proposades, es destaquen les campanyes de plantació d'arbres, sota el lema d'aquest any, «Boscos i innovació».

Rosa Ana Marí, l'edil responsable de l'àrea, amb l'alcalde, José Ramiro, ha detallat el programa d'activitats. Aquestes es duran a terme tant a les instal·lacions dels centres escolars com en visites a llocs externs, com el Molí Coví, el Parc Públic Segària, i el Jardí L'Albarda de Pedreguer.

La programació comença el 21 de març, a la Escola Infantil Marjals, amb l'activitat «Cuidem el nostre Pati»; inclou un Jardí Sensorial per a nens de 3 anys, centrat en plantes aromàtiques, de 9.30 a 10.30 hores; i un Jardí Vertical per a nens de 4 i 5 anys, de 9.30 a 13.00 hores.

El 25 de març, els estudiants del Sanchis Guarner participaran a «Cuidem La Natura», al Molí Coví, destinada a alumnes de 4t de primària, amb l'assistència del Taller Ocupacional de Jardineria. A més, al Parc Públic de Segària, els de 6è de primària prendran part en una gimcana i plantació, amb el suport del Taller Ocupacional Forestal. Els de 3er grau visitaran el Jardí L'Albarda.

Finalment, el 26 de març, els alumnes de 2n de primària del Sanchis Guarner realitzaran «Cuidem El nostre Pati», amb un Jardí Vertical i la col·laboració del Taller Ocupacional Jardineria i Forestal; i els de 5è de Primària s'involucraran en un taller sobre Ecosistemes Mediterranis i realitzaran una visita guiada al Jardí L'Albarda.