Obres

Benitatxell compta amb 9 milions per a subvencions de noves infraestructures

Projectes com el Pla de Sostenibilitat Turística, la rehabilitació del Mercat Municipal o la plaça de les Pesqueres

El Poble Nou de Benitatxell acumula 9,1 milions d'euros en subvencions per a noves infraestructures, quantitat que suposa 1,5 milions més que el pressupost anual, segons indiquen fonts municipals.

Des de l'ajuntament expliquen que amb aquest finançament, arribada a través de fons europeus del Govern, la Generalitat o la Diputació, es duran a terme projectes com ara Pla de Sostenibilitat Turística, la rehabilitació del Mercat Municipal, la plaça de les Pesqueres o la renovació de l'enllumenat, entre altres actuacions.

Des de l'executiu local, el alcalde, Miguel Ángel García, remarca que es tracta d'una quantiosa quantitat tenint en compte la mida de la localitat, de menys de 5.000 habitants, i els seus recursos humans limitats. I destaca que s'ha fet un gran esforç per intentar buscar finançament extra i acabar amb el dèficit històric d'infraestructures que té la localitat.

Cal destacar, entre totes les subvencions, la més quantiosa. L'Ajuntament ha rebut la confirmació de més de 2,4 milions d'euros procedents de la segona convocatòria del programa de Plans de Sostenibilitat Turística a Destinacions. En concret, el projecte contempla un total de 25 actuacions, entre les quals destaquen una via ferrada, la museïtzació de la Cova de les Morretes, la recuperació d'una pesquera, la instal·lació de boies de fondeig ecològic o una nova línia d'autobús elèctric que connecti Cimera del Sol amb el centre urbà.