Medi ambient

Benissa Verda proposa la instal·lació de sistemes d'energies renovables als edificis públics

També pretenen plantar arbres autòctons a les vies públiques

Per Benissa, la lluita contra el canvi climàtic i l'aprofitament dels recursos energètics, són eixos centrals del projecte «Benissa Verda» que promou, al seu programa de cara al 28M, Reiniciem Benissa.

Reiniciem proposa la instal·lació de sistemes d'energies renovables a tots els edificis públics, cosa que permetrà reduir la despesa en electricitat, la qual s'ha triplicat el darrer any, segons expliquen des de la Plataforma ciutadana, fins arribar als 1,5 milions d'euros anuals i així poder invertir els diners estalviats en projectes que millorin la qualitat de vida dels benissers i benisseres.

Una altra acció de Benissa Verda, consistirà és la plantació d'arbres a les vies públiques, amb espècies autòctones i adequades per augmentar les zones dombra, minimitzar lefecte de les altes temperatures i combatre la contaminació. També preveu incentivar el veïnat a posar plantes als balcons mitjançant el lliurament directe de plançons, concursos i la transmissió de llavors i plantes tradicionals.

Des de la plataforma ciutadana plantegen també l'eliminació progressiva del cablejat aeri de serveis com l'electricitat i la telefonia i proposen aprofitar la posada en marxa de la variant per millorar les entrades al centre urbà.

Carmen Giner és actual regidora per Reiniciem Benissa i membre de la candidatura a les municipals d'aquesta plataforma.