Serveis Socials

La gent gran tindrà la seva opinió per elaborar el Pla estratègic de Gent Gran de Teulada

Es tracta de millorar el seu entorn i qualitat de vida, així com fomentar un envelliment saludable i actiu

Des de la Regidoria de Tercera Edat de Teulada s'està treballant en un projecte emmarcat dins la iniciativa Ciutat Amigable amb la Gent Gran promoguda per l'OMS, que fomenta l'envelliment saludable i actiu.

Des de l'Ajuntament teuladino s'ha promogut la redacció del I Pla Estratègic de Persones Majors, que pretén incorporar la perspectiva i l'opinió dels veïns de més edat en el disseny de planificació i estratègies públiques, per tal de millorar el seu entorn i qualitat de vida, així com fomentar un envelliment saludable i actiu.

Després de fer un estudi previ que ha recopilat informació sobre el municipi gràcies a la combinació de tècniques quantitatives (que obtenen i processen la informació a través de tècniques numèriques i estadístiques, permetent realitzar generalitzacions) i qualitatives (que permeten comprendre opinions, vivències, emocions i comportaments), s'ha dut a terme la primera Taula Participativa per recollir les necessitats actuals, suggeriments i propostes de la gent gran del municipi i incorporar-les al I Pla Estratègic de Persones Majors de Teulada Moraira.

Som conscients de la importància de l'envelliment actiu. Per això, mitjançant aquesta iniciativa, es pretén conèixer les necessitats de les nostres persones grans i oferir-los oportunitats de salut, participació i seguretat, millorant així la seva qualitat de vida» ha assenyalat la regidora de Tercera Edat, Verónica Martínez.

Així mateix, ha agraït a totes les persones que van poder participar en aquesta taula posant en comú els diferents punts de vista, ja que és fonamental l'associacionisme i poder comptar amb una ciutadania activa, participativa i involucrada en les decisions municipals. De fet, gràcies a aquesta participació s'aconsegueix el desenvolupament territorial i el benestar social.