Educació

El CEIP de Xaló passarà a anomenar-se Serra de Bèrnia

En el procés hi ha participat la comunitat educativa i els veïns

La Conselleria d'Educació Cultura i Esport, ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució per la qual es modifica la denominació del fins ara CEIP Verge Pobre de Xaló. Un centre educatiu, que després d'un procés participatiu obert a la ciutadania, passarà a denominar-se CEIP Serra de Bèrnia.

Aquest és un procediment que es va iniciar el juliol de 2022, per part del Consell Escolar i del que han participat no només els membres de la comunitat educativa, (famílies, alumnes i docents), sinó també veïns i veïnes del municipi involucrant-se en aquest procés participatiu. El Consell Escolar celebrat el passat 13 de febrer, i després de revisar les propostes recollides a l'acció participativa, va acordar denominar Serra de Bèrnia el centre que està sent remodelat, modernitzat i ampliat a través d'un projecte sufragat per la Conselleria.

El Ajuntament de Xaló va estimar favorablement el canvi de denominació i va enviar la proposta a la Conselleria, que també ha emès informe favorable a través de la Inspecció Educativa i acaba de publicar al DOGV aquesta resolució.