Urbanisme

Benitatxell posa en marxa el pàrquing de pagament a la cala del Moraig i el seu entorn

De l'1 d'abril al 15 d'octubre de 9 a 19 h es cobrarà una taxa de 12 eu al dia

El Poble Nou de Benitatxell posa en marxa a partir de demà dissabte el nou sistema de control de vehicles amb pàrquing de pagament a la cala del Moraig i el seu entorn (cala dels Testos, ruta dels Penya-segats i cala Llebeig).

D'aquesta manera a partir de l'1 d'abril i fins al 15 d'octubre, en horari de 9.00 a 19.00 h, es cobrarà una taxa de 12 euros al dia per vehicle als visitants. Serà gratis per als empadronats que paguin l'impost de circulació (IVTM) al municipi.

Es tracta d´una mesura per protegir l´entorn natural del LIC Penya-segats de la Marina, com ha explicat l´alcalde del municipi, Miguel Ángel García, entenent que l´augment considerable de visitants durant els darrers anys ha posat en perill l´equilibri de la zona.

García explica que amb aquest sistema es vol evitar la sobrecàrrega de vehicles i la degradació de l'entorn i, alhora, fomentar l'estalvi energètic i la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Per efectuar l'aparcament, qualsevol vehicle que accedisca més de 20 minuts a la zona, ja sigui de visitants com de residents al municipi, haurà de disposar de reserva. La reserva es pot efectuar prèviament a través de la web www.calamoraig.es o l'App Reserves Cala Moraig, o in situ al mateix pàrquing traient un tiquet al quiosc de pagament. Fonts municipals recomanen que per assegurar plaça és millor fer la reserva prèviament.