Cultura

Benissa es prepara per a la Trobada d'Escoles a Valencià a la Marina Alta

Un esdeveniment important en defensa de l'educació pública i en valencià

A Benissa estan en ple compte enrere per acollir la Trobada d'Escoles a Valencià 2023 a la Marina Alta, un esdeveniment important en defensa de l'educació pública i en valencià, que aquest any ha triat com a lema “Recuperem el verd amb Carme Miquel”. Des de l´organització ja han fet pública la programació d´actes amb què s´espera tornar a convertir aquest dia en una cita memorable per a tots els membres de la comunitat educativa de la comarca, alumnes, docents, i famílies. No debades, hi participen pràcticament totes les escoles de la comarca, a més d'altres organismes implicats en la defensa de l'educació.

Com ha avançat el regidor d'Educació a l'Ajuntament de Benissa, Adrián Cabrera, conjuntament amb la CAPPEV, s'ha elaborat una programació que manté els actes habituals d'aquestes trobades anuals, com són els tallers, les exposicions, els jocs, la cercavila de les escoles, el Festival de la Cançó, la Dansà de la Marina i la Gira amb els concerts de grups de música en valencià.

Prèviament a la gran cita, prevista per al dissabte 25 de març, dimecres i dijous, 22 i 23 de març, s'han programat diferents ponències. S'hi abordarà l'educació plurilingüe, el fracàs escolar, o la figura de Carme Miquel, protagonista de les Trobades 2023.

I ja dissabte, 25 de març, serà el gran dia. Benissa serà punt de trobada de milers de persones. A partir del migdia i fins que s'acabin els concerts de la Gira, que arrencaran a les 20.30 hores. D'aquesta manera Benissa torna a ser seu de la Trobada d'Escoles a Valencià 28 anys després d'acollir-les com a amfitriona.

Adrián Cabrera és el regidor d'Educació a l'Ajuntament de Benissa: