Política

Xaló aprova la permuta de l'antiga Casa Consistorial per un solar contigu a l'actual Ajuntament

Una operació urbanística que permetrà executar un projecte dʻampliació i millora de les dependències municipals
Solar permutat contigu al pàrquing de l'Ajuntament de Xaló. / Ràdio Litoral.

Xaló ha aprovat la permuta entre l'edifici del antic Ajuntament i una parcel·la ubicada al costat de l'actual Consistori. L'edificació de l'antic Ajuntament es troba al carrer Canonge Pedro Maurí, un vial estret i amb dificultats d'accessibilitat. Una construcció que té uns 220m2 i no acull actualment cap dependència municipal. Amb la permuta d´aquesta antiga edificació pel solar contigu a l´actual Casa Consistorial, d´uns 270m2, l´executiu pretén comptar amb sòl on dur a terme una futura ampliació de les dependències municipals.

Cal apuntar que l'antiga edificació que albergava les dependències municipals fins a l'any 1998, no es pot enderrocar, si es rehabilita, ja que es tracta d'un edifici catalogat i ha de conservar diferents elements considerats de valor patrimonial.

El alcalde, Joan Miquel Garcés, ha assenyalat que les oficines municipals s'han quedat obsoletes i requereixen nous espais per donar cabuda a les necessitats actuals de l'administració local. Amb aquesta operació urbanística, es fa un pas més per executar el projecte de ampliació i millora de l'Ajuntament de Xaló.

Des de l'oposició van mostrar la seva preocupació pels elements del patrimoni que encara es guarden a les antigues dependències de l'Ajuntament vell. El regidor del PP, Jaume Giner, va sol·licitar que abans de fer-se efectiva la permuta es realitzi un inventari amb totes les peces que conté aquesta edificació i les que es considerin de més interès passin a formar part del Museu Etnològic de Xaló.

 

Expropiació

D'altra banda l'Ajuntament de Xaló també ha aprovat sol·licitar l'expropiació dels terrenys per donar continuïtat al projecte de l'Avinguda Joanot Martorell. Una actuació que permetrà dotar de voreres aquest vial.