Seguretat Ciutadana

La Guàrdia Civil reduirà l'atenció administrativa a Benissa, però continuarà prestant servei

L'alcalde, Arturo Poquet, mostra el seu malestar per les retallades a la Guàrdia Civil i anuncia mesures per reforçar la seguretat ciutadana
Cotxe de la Guàrdia Civil / Ràdio Litoral. Arxiu

Encara que l'Ajuntament de Benissa no ha rebut de manera oficial una comunicació per part del Ministeri de l'Interior sobre el futur de la Guàrdia Civil a la localitat, ja es coneix que aquest cos de seguretat reduirà la seva atenció administrativa. Ho farà, segons ha informat el Sergent del lloc de Benissa, atenent tan sols de dilluns a divendres des de les vuit del matí fins a les dues del migdia.

Davant aquesta situació, l'alcalde, Arturo Poquet, ha volgut difondre un missatge de tranquil·litat a tota la població aclarint que “la Guàrdia Civil no deixarà de prestar servei al terme municipal”. Tot i això, ha lamentat que l'actual govern d'Espanya continuï reduint el nombre d'efectius i retallant-li el pressupost a un cos bàsic per a la seguretat ciutadana, com és la Guàrdia Civil.

Benissa és un d'aquells municipis que es veuran afectats per les retallades que des del Ministeri d'Interior s'estan aplicant a aquest cos de seguretat. La falta d'efectius ha obligat a una reorganització de les diferents casernes de la Guàrdia Civil de tot el territori, i la de Benissa està en aquesta llista.

Arturo Poquet assegura que ha intentat frenar per tots els mitjans, a través de diferents reunions amb la Subdelegació del Govern i amb comandaments de la mateixa Guàrdia Civil a la província d'Alacant, aquesta situació sobrevinguda, que reconeix, afectarà la seguretat ciutadana. Reunions que no han aconseguit el resultat esperat. L'alcalde no cedeix davant les retallades i avança una nova trobada de feina amb la Subdelegació del Govern.

Mesures per reforçar la seguretat

Des de les seves competències i per millorar la seguretat a Benissa, Arturo Poquet anuncia la propera instal·lació de càmeres de vídeo vigilància al municipi i l'ampliació de la plantilla de la policia local.