Política

Reiniciem Benissa convoca primàries per al 21 de gener

La novetat de la convocatòria és la possibilitat d'inscriure's tant per ocupar el cap de la llista com per als llocs de sortida
Assemblea de Reiniciem Benissa. Imatge Arxiu / Reiniciem Benissa

Què el recent estrenat 2023 és un any polític, ja ho hem comentat en diverses ocasions. I com mostra el primer botó. A Benissa, la plataforma ciutadana Reiniciem, ja ha anunciat que celebrarà els seus primàries aquest mes de gener. Seran el dia 21. Dissabte. I la novetat principal és que la formació aporta l'opció d'inscriure's no només per liderar la candidatura, sinó també per formar part dels llocs de sortida de la llista.

Amb aquesta convocatòria des de Reiniciem Benissa inicien el camí cap als comicis municipals del proper mes de maig. Centrant-se en primer lloc en la confecció de la candidatura amb què concorreran a la propera cita amb les urnes. I ho fa de la mateixa manera que el 2015 i el 2019, quan la formació ja va organitzar un procés participatiu obert a tota la ciutadania perquè elegís la persona que encapçalaria la seva llista electoral i els seus primers llocs.

La votació serà el dissabte 21 de gener, en plena Fira i Porrat de Sant Antoni, en horari de 10 a 21 hores. Hi podran participar totes les persones residents a Benissa majors de setze anys. Per identificar-vos, heu de presentar el DNI o un certificat d'empadronament en cas que el domicili del document d'identitat sigui d'una població diferent.

Però per arribar a aquesta data, primer, s'obre el termini d'inscripcions que ja ha començat aquesta mateixa setmana, ahir dilluns 2 de gener i que es tancarà a les 23.30 del proper 9 de gener. Les persones que volen formalitzar la seva inscripció han d'enviar un correu electrònic a info@reiniciembenissa.org on feu constar les vostres dades personals i de quin procés volen formar part, per encapçalar la llista o per completar-la.

Els que poden ser candidats

Els requisits que han de complir els i les aspirants a formar part de la candidatura de Reiniciem Benissa per als comicis del proper mes de maig són: tenir divuit anys o més, ser resident a Benissa, no estar afiliades a altres formacions polítiques i acceptar els principis de Reiniciem Benissa i el seu codi ètic