Esports Informació de serveis

Carrers i carreteres tallades amb l'arribada de la Volta Ciclista de la Comunitat Valenciana

La prova inclou en el seu recorregut Xaló, Calp, Teulada, Benitatxell i Benissa en la seva primera i segona etapa
Tornada Ciclista. Arxiu / VCV

La Tornada Ciclista a la Comunitat Valenciana arriba dimecres i dijous, 1 i 2 de febrer, al sud de la Marina Alta. Esdeveniment esportiu que comporta el tancament al trànsit de forma puntual de diferents carreteres, carrers i avingudes dels municipis pels quals transcorrerà. Una cursa que recorrerà les poblacions de Xaló, dimecres, i Calp, Teulada, Benitatxell i Benissa dijous.

Des de l'Ajuntament de Xaló informen que els ciclistes passaran pel municipi demà entre les 15.59 i les 16.19 hores.

A Calp, el pas de la tornada implica el tancament puntual d'alguns carrers i accessos. Des de la policia local ja n'han adonat. I és que aquesta prova ciclista preveu a la seva segona etapa passar per dins del nucli urbà calpí. El recorregut afecta un tram de la N-332 des d'Altea, l'entrada sud al nucli urbà, l'avinguda de la Diputació, l'avinguda de Casanova i la carretera comarcal CV-7471 en direcció a Benissa per partida Pedramala, pel que s'informa als conductors que hauran d'utilitzar vies alternatives per circular en l'horari en què romandran tancades al trànsit.

L'horari d'entrada al nucli urbà calpí dels ciclistes està previst que es produeixi entre les 15.30 i les 16.30 hores, per l'entrada sud, per la qual cosa aquest accés romandrà tancat al trànsit des de les 15.15 hores, podent accedir a la localitat per l'entrada nord.

L'Ajuntament de Teulada ha informat que amb motiu de la 2a etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana 2023, a partir de les 14 hores, caldrà restringir el trànsit a l'avinguda del Mediterrani, a la prolongació de l'Avinguda de Madrid ia la carretera que uneix Moraira amb Calp. A més, se sol·licita a la ciutadania que eviti circular amb els seus vehicles per les carreteres CV737, CV740, CV741, CV743 i CV746, entre les 15:00h i les 18:00h.

Mentre que al Poble Nou de Benitatxell, la pujada a Cimera del Sol, és una de les pujades tradicionals per a les proves ciclistes, per la qual cosa, arribant des de Moraira, els corredors accediran a Poble Alcassar, Vall del Portet , Lliris, Kalmias, Poble Panorama i baixaran cap a l'entrada nord passant per la cruïlla carrer Pou i Capelletes per dirigir-se pel carrer Pare Plácido i avinguda d'Alacant direcció a Teulada. Des de l'ajuntament informen que els dos accessos a la urbanització de Cimera del Sol, nord i sud, estaran tancats al trànsit durant el pas de la prova esportiva, des de les 15.45h fins a les 17.00h aproximadament.

A Benissa també es preparen per rebre el primer final d'etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana aquest dijous 2 de febrer, una etapa de muntanya que recorrerà des de Novelda fins a l'Alt de Pinos, un final inèdit. Atenció al tall de la circulació, perquè els esportistes passaran per l'Avinguda del País Valencià, on estarà la meta volant, a partir de les 16.30h dijous.