Sanidad

Els consultoris d’estiu de Calp i Moraira començaran l’ampliació horària la setmana vinent

El punt assistencial de Calp va ser el que més activitat va dur a terme amb més de 3.800 consultes
Consultori d'estiu a Calp / GVA
El Departament de Salut de Dénia reforça, a partir del pròxim dimarts 25 de juny, l’assistència sanitària en els principals enclavaments turístics de la Marina Alta, amb l’obertura dels consultoris auxiliars de temporada a la platja de l’Arenal de Xàbia i La Fossa, a Calp. El de Les Marines de Dénia està previst comence a prestar servici a principis del mes de juliol.
En l’estiu de 2023 els consultoris d’estiu van realitzar més de 11.500 consultes. El punt assistencial de Calp va ser el que més activitat va dur a terme amb més de 3.800 consultes, seguit de Xàbia amb quasi 3.500 i Dénia, amb 2.800. En els tres casos el mes d’agost va ser el període que més activitat va concentrar, amb 5.000 consultes.
Consultori de Xàbia | GVA
L’obertura dels consultoris d’estiu en el Departament de Salut de Dénia garantix una atenció sanitària accessible a la població durant els mesos de major afluència turística i, en conseqüència, de major pressió assistencial.
Estos punts assistencials acosten l’atenció sanitària als residents i visitants de les zones costaneres durant els mesos d’estiu i eviten desplaçaments al centre de salut de la zona bàsica. D’esta manera s’agilitza també l’atenció en els casos d’urgències o incidències lleus.
Com en exercicis anteriors, a Dénia el punt assistencial estarà situat en el km 4 de la Carretera dels Marines, mentres que a Xàbia la ubicació és en Avinguda de París, 18 de la platja de l’Arenal. El consultori de temporada de Calp, igual que el de Xàbia és una infraestructura fixa, i està situat en Avinguda Joan Carles I, núm. 3, de la Platja de la Fossa.
Finalment el consultori de Moraria, que presta assistència sanitària durant tot l’any, amplia el seu horari fins a les 18.00 hores entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.