Sanitat

Els consultoris d'estiu de Calp i Moraira començaran l'ampliació horària la setmana que ve

El punt assistencial de Calp va ser el que més activitat va dur a terme amb més de 3.800 consultes
Consultori d'estiu a Calp / GVA
El Departament de Salut de Dénia reforça, a partir del proper dimarts 25 de juny, l'assistència sanitària als principals enclavaments turístics de la Marina Alta, amb l'obertura dels consultoris auxiliars de temporada a la platja de l'Arenal de Xàbia i la Fossa, a Calp. El de les Marines de Dénia està previst comenci a prestar servei a principis del mes de juliol.
A l'estiu del 2023 els consultoris d'estiu van realitzar més de 11.500 consultes. El punt assistencial de Calp va ser el que més activitat va dur a terme amb més de 3.800 consultes, seguit de Xàbia amb quasi 3.500 i Dénia, amb 2.800. En tots tres casos el mes d'agost va ser el període que més activitat va concentrar, amb 5.000 consultes.
Consultori de Xàbia | GVA
L'obertura dels consultoris d'estiu al Departament de Salut de Dénia garanteix una atenció sanitària accessible a la població durant els mesos de major afluència turística i, en conseqüència, de major pressió assistencial.
Aquests punts assistencials acosten l'atenció sanitària als residents i visitants de les zones costeres durant els mesos d'estiu i evitin desplaçaments al centre de salut de la zona bàsica. D'aquesta manera s'agilitza també l'atenció als casos d'urgències o incidències lleus.
Com en exercicis anteriors, a Dénia el punt assistencial estarà situat al km 4 de la Carretera dels Marines, mentre que a Xàbia la ubicació és a Avinguda de París, 18 de la platja de l'Arenal. El consultori de temporada de Calp, igual que el de Xàbia, és una infraestructura fixa, i està situat a Avinguda Joan Carles I, núm. 3, de la Platja de la Fossa.
Finalment el consultori de Moraria, que presta assistència sanitària durant tot l'any, amplia el seu horari fins a les 18.00 hores entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.