Sanitat

El SIMAP denuncia que la plantilla d'Urgències de l'Hospital de Dénia és a la meitat

El Sindicat de Metges d'Assistència Pública exigeix que aquest servei sigui declarat 'de cobertura difícil'
Hospital de Dénia / Redacció

El Sindicat de Metges d'Assistència Pública (SIMAP) denuncia la manca de mesures per reforçar el servei de Urgències de l'Hospital de Dénia amb vista a l'estiu.

“La plantilla del Servei d'Urgències hauria de comptar amb 28 metges, però actualment només en segueixen 14”, adverteix el SIMAP sobre la situació crítica al Hospital de Dénia. En un comunicat de premsa, el sindicat assegura que “la situació actual al Servei d'Urgències de l'Hospital de Dénia és crítica i s?espera que empitjori amb l?arribada de l?estiu”.

Tot i aquesta advertència, el sindicat afegeix que “la Conselleria de Sanitat no ha pres les mesures necessàries per fer front a aquesta demanda creixent, mostrant un desconeixement total i una manca d'interès preocupant”. A més, denuncien que “amb la proximitat de l'estiu, encara no es coneix el Pla de Vacances, ni s'han pres mesures per reforçar el personal a Urgències i Centres de Salut”. Afirmen que “l'escassetat de metges és evident i, en lloc d'augmentar la plantilla amb la reversió, continua disminuint a causa de les condicions laborals i econòmiques desfavorables heretades de Marina Salut, al que se suma la manca de flexibilitat per part de la Conselleria per trobar solucions”.

Sense metges a la borsa de treball

El comunicat destaca que “en l'actualitat, no hi ha metges disponibles a la borsa de treball i els pocs disposats a col·laborar no troben les condicions adequades per fer-ho”. Reiteren que “la plantilla del Servei d'Urgències hauria de comptar amb 28 metges, però actualment només en segueixen 14. Aquesta situació ha empitjorat des de la denúncia del SIMAP el 2015 i l'autoritat laboral ja va sancionar Marina Salut per aquell temps”.

El sindicat expressa que "la manca de previsió sobre com afrontar aquesta crisi és preocupant i podria ser necessari concentrar recursos d´altres centres d´aquesta comarca i fins i tot sol·licitar l´ajuda dels departaments veïns". Afegeixen que “els metges de Urgències estan esgotats i això afecta la qualitat de latenció als pacients. El pic de treball esperat entre juliol i agost posarà al servei al límit, augmentant el risc de col·lapse. A més, a conseqüència de la passada epidèmia de COVID, aquest any els MIR de Família no finalitzen la seva residència fins al setembre, cosa que impedeix comptar amb el seu reforç habitual al juny”.

Ràpida solució

Després de cent dies de la reversió, “la Conselleria no ha aconseguit trobar la solució per fer atractiu aquest panorama ni per remunerar adequadament els professionals que procedents d'altres departaments estarien disposats a reforçar el servei de Dénia”.

Per això, “els metges del Servei d'Urgències demanen comprensió i paciència a la població, comprometent-se a oferir el millor servei possible en aquestes condicions”. Així mateix, sol·liciten al conseller Marciano Gómez “una ràpida solució a aquests problemes i exigeixen que es declari al Servei d'Urgències com de difícil cobertura, destinant els recursos necessaris per resoldre aquesta situació crítica que està amenaçant la reversió a la Marina Alta”.