Educació Infraestructures

Benissa respon a les advertències del Síndic de Greuges sobre el CEIP Pare Melchor

L'Alcalde de Benissa explica que fins que no s'executi el Pla Edificant no es podran esmenar les demandes del Pare Melchor
CEIP Pare Melcior. Arxiu / Ràdio Litoral.

Després del escrit del Síndic de Greuges rebut per l'Ajuntament de Benissa en què s'advertia al Consistori sobre les seves obligacions amb el manteniment dels col·legis públics, l'alcalde, Arturo Poquet, explica que des de l'executiu local sempre s'han donat resposta a totes les sol·licituds de treballs de reparació, manteniment o conservació de les instal·lacions dels CEIP de la localitat, tot aprofitant els mesos no lectius.

L'escrit del Defensor del Poble valencià, feia referència en concret al CEIP Pare Melcior, i en aquest sentit, Poquet explica que totes les queixes rebudes per l'AMPA d'aquest centre, la majoria formen part de les actuacions incloses al Pla Edificant i fins que no s'execute aquest pla, no es podran esmenar.

Poquet insisteix que l'objectiu de l'Ajuntament de Benissa és disposar d'unes instal·lacions educatives en condicions òptimes, però recorda que l'agilitat del Pla Edificant i els canvis que s'han anat sumant al projecte d'adequació del CEIP Pare Melchor no estan facilitant l'esmena de les deficiències detectades al centre educatiu.

 

CRONOLOGIA

L'Alcalde fa memòria, i recorda que el 2019 es van establir les necessitats per al CEIP Pare Melcior. Un llistat que va ser remés a la Conselleria. La resposta a aquesta petició, amb les intervencions que va decidir dur a terme la Conselleria d'educació, va arribar a l'Ajuntament de Benissa el 2020, però excloent algunes actuacions incloses en la demanda. L'any 2022 la Conselleria va comunicar un canvi de denominació de l'actuació que es realitzaria. Des del centre, a més, van sol·licitar la necessitat de modificar l'actuació inicial per tal de construir un nou centre d'infantil a la parcel·la actual del centre de primària, per tal d'unificar tot l'alumnat en un mateix lloc. La petició que es va quedar sense resposta per part de la Conselleria. Totes aquestes situacions, apunta Poquet, ocasionen un retard en el procés.