Educació

El Síndic de Greuges crida l'atenció a l'Ajuntament de Benissa pel manteniment de les escoles

El Síndic ha fet pública una consideració en què se li recorden al Consistori les seves obligacions amb el CEIP Pare Melchor
Ajuntament de Benissa. / Ràdio Litoral.

L'Ajuntament de Benissa ha estat reprès pel Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana després de les queixes veïnals i inspeccions realitzades a les escoles del municipi. Des del Síndic s'ha fet pública una consideració en què se'l recorden a l'administració local obligacions de neteja, conservació i manteniment dels col·legis públics, i sol·licita a l'Ajuntament que adoptin les mesures necessàries per mantenir en adequades condicions de seguretat, salubritat, higiene i habitabilitat, el CEIP Pare Melcior.

Al document s'incideix que d'aquesta manera es pretén garantir la seguretat de l'alumnat que hi estudia.

En aquest sentit, el defensor del poble valencià, Ángel Luna, insisteix en el dret de tot nen, nena i adolescent que el seu interès superior sigui valorat i considerat com a primordial en totes les accions i decisions que li concerneixin, tant a nivell públic com privat.

Des de Compromís, el seu portaveu a l'Ajuntament, Mari Carme Ronda, ja havia denunciat la situació d'abandonament dels centres escolars en un ple, a finals de l'any passat, com recorden ara des de la Coalició Valencianista.