impostos Política

El PP desestima les gairebé 800 al·legacions contra la pujada d?impostos a Benissa

No hi ha marxa enrere, durant el 2024 Benissa aplicarà una pujada de l'IBI del 45% i del 53% a l'IVTM
Ple a Benissa. Arxiu / Ràdio Litoral

Ni mobilitzacions veïnals, ni al·legacions formals, han aconseguit revocar la decisió del govern de Benissa de pujar els impostos al nou exercici. Els veïns d'aquest municipi veuran incrementada la pressió fiscal durant aquest 2024, després d'aprovar-se definitivament en ple pujada de l'IBI i de l'impost de vehicles. Sessió en què el govern del PP va desestimar, abans de tancar l'any, les gairebé 800 al·legacions que van demanar els grups de l'oposició i Benissa Actua contra la pujada del 45% de l'IBI i del 53% de l'IVTM el 2024.

Un assumpte que va ser elevat al debat plenari per via d'urgència i què va tornar a suscitar les crítiques de l'oposició (Reiniciem Benissa, PSV-PSOE, Compromís i CIBE). Els portaveus d'aquestes agrupacions van denunciar que aquesta és la conseqüència d'una mala gestió política que s'arrossega des dels darrers anys. Van titllar la decisió d'“estafa post electoral” i van recriminar a l'executiu local que desoís la ciutadania, no atengués les propostes de l'oposició i que protagonitzés un paripé per acabar aprovant l'increment de l'IBI i de l'IVTM.

Escoltem Juan Carlos Mut, de Reiniciem, Marina Rener del PSOE, Mari Carme Ronda de Compromís i el regidor del CIBE, Isidor Mollà.

 

Des del govern local, el regidor d'Hisenda, Vicent Ferrer, ha assenyalat que les reclamacions s'han desestimaven des d'un punt de vista tècnic, alhora que mantenia el discurs exposat des d'un primer moment per l'executiu, entenent que aquest increment impositiu és la única solució a la situació econòmica de l'Ajuntament, per possibilitar quadrar pressupostos i per tal de poder continuar oferint els serveis que requereix la localitat.