Homenatge Pesca

Arrenca la Comissió del centenari de la Confraria de Pescadors de Calp

Els integrants de la comissió commemorativa esbossen el calendari d'actes per homenatjar el sector pesquer calpí al llarg del 2024
Primera reunió de la Comissió Commemorativa Aniversari Confraria / Ràdio Litoral

La Comissió Commemorativa del centenari de la Confraria de Pescadors de Calp ja ha celebrat la primera reunió. Una trobada de treball en què s'ha començat a elaborar el calendari d'activitats per celebrar el centenari de la Confraria de Pescadors al llarg d'aquest recent estrenat 2024.

La comissió és constituïda per membres de la corporació municipal així com representants de la Confraria de Pescadors i mariners de la localitat.

En aquesta primera sessió hi han participat José Ivars i Jacky Vázquez, de l'Agrupació Filatèlica de Calp, José Malagón de l'Associació d'Empresaris de Calp i Joaquín Roselló per la seva vinculació amb la confraria i el món mariner del municipi.

La alcaldessa, Ana Sala, ha remarcat que Calp és un poble mariner i les seves arrels estan íntimament lligades al sector pesquer. De fet, diversos són els carrers del centre històric que rememoren aquest vincle que hi ha entre Calp i el mar: la plaça dels Mariners, el carrer Pescadors, o el carrer la Mar, en són tres exemples. Sala ha recordat que el mes d'abril del 2024, és una data clau per a la Confraria calpina, mes en què es compliran els 100 anys de la constitució.