Demandes Veïnals Serveis Públics

Residents a urbanitzacions de Calp mostren el seu malestar per l'acumulació d'escombraries

El regidor Juan Manuel del Pino reconeix la protesta veïnal i es marca un termini de dues setmanes per normalitzar la situació
Escombraries acumulades en una urbanització de Calp. / Ràdio Litoral

Els residents en diferents urbanitzacions de Calp han manifestat la seva malestar davant de la manca de solucions per l'acumulació d'escombraries i residus verds en aquestes àrees urbanes. Els veïns a Carrió, La Mercè, Maryvilla i Buenavista, entre d'altres, han mostrat el seu enuig i desesperació per la manca d'acció de l'Ajuntament davant l'acumulació de residus verds, restes d'obres i més escombraries, a les seves urbanitzacions, posant en perill, segons adverteixen, no només la salubritat de la zona, sinó també augmentant el risc de incendis de la massa forestal que envolta els habitatges.

Les seves peticions i demandes han estat traslladades directament a l'Ajuntament, també s'han posat en contacte amb el personal de la concessionària del servei de recollida de RSU i fins i tot han advertit la línia 900 del consistori d'aquesta situació. Però les seves peticions i queixes han caigut en sac trencat. Totes aquestes urbanitzacions, i alguna més, continua acumulant una gran quantitat de deixalles, oferint una imatge de deixadesa i brutícia.

Resposta

Des de l'Ajuntament, el regidor responsable, Juan Manuel del Pino, reconeix el problema i la preocupació veïnal, i es marca un termini de no més de dues setmanes per donar solució a la situació. Un cop, explica, se signi el acta d'inici amb la nova concessionària i es posin en marxa tots els recursos que marca el nou plec del servei.

Del Pino, avança que, després de la inspecció dels mitjans materials la setmana passada, l'Ajuntament té previst mantenir una nova reunió amb Acciona, empresa concessionària, i signar aviat l'acta d'inici d'activitat. L´edil remarca que aquesta és una de les principals preocupacions de l´actual executiu, i el seu objectiu és donar el servei en condicions amb el nou contracte.