Política Sanitat

Més de 200 milions per a la integració del personal de Dénia i Manises al sistema públic sanitari

El Conseller Marciano Gómez, informa de les partides pressupostàries als comptes del 2024 per a sanitat
Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, a les Corts. / Ràdio Litoral

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, va anunciar ahir durant la seva compareixença a Les Corts que els pressupostos de la Generalitat inclouen una partida de 236 milions d'euros que es destinaran a integrar el personal dels departaments de salut de Dénia i Manises al sistema públic sanitari.

Aquestes són les dues àrees de salut incloses en un procés de reversió, que, en el cas de la Marina Alta, té com a data efectiva el 30 d'abril, encara que el contracte amb l'actual concessionària finalitza al mes de gener.

Gómez va defensar els comptes del Consell assegurant que aquest és “el major pressupost de la història destinat a la sanitat pública valenciana, amb un muntant que puja a 8.504 milions d'euros”.

En aquest sentit, ha destacat que per al proper any la Conselleria de Sanitat comptarà amb 245 milions d'euros més respecte a l'any anterior, fet que suposa un 2,9 % més.

Gómez també va afirmar que gairebé la meitat del pressupost global de Sanitat anirà destinat a personal “amb l'objectiu de millorar les condicions laborals i la dotació de recursos humans als centres assistencials”.