Aigua Obres

Xaló troba la solució per ser hídricament independent

Després de 8 anys de treballs i prospeccions s'obre el pou de les Murtes que subministrarà a la població
Pou de les Murtes / Ràdio Litoral

L'Ajuntament de Xaló ha informat que ja han finalitzat les obres del nou pou de Les Murtes. Aquest és el primer recurs hídric propi de grans dimensions del municipi i té com a objectiu diversificar les fonts hídriques de què se subministra la població, que actualment depenen exclusivament de pous d'altres localitats.

El regidor del Cicle Hídric, Gerard Fullana, qualifica aquest anunci d'una de les notícies més importants per al futur de Xaló, ja que aquesta infraestructura dóna independència al municipi i assegura la normalitat del servei a mitjà i llarg termini.

El pou de les Murtes està pendent ara de les últimes proves per determinar la seva capacitat exacta. Aquesta infraestructura ha estat possible gràcies al finançament de la Diputació dAlacant i lAjuntament de Xaló, amb una inversió de gairebé 390 mil euros.

Fullana ha recordat que amb l'obertura del nou pou se'n culminen uns treballs que van començar el 2015, moment en què Xaló no tenia aigua potable, ni alternativa de subministrament ia més tenia una de les xarxes hídriques més deteriorades de la comarca.

L'Ajuntament de Xaló espera iniciar els propers mesos els treballs per determinar la capacitat exacta de producció del nou pou, amb què ajustar el sistema de bombament a instal·lar, i comprovar amb exactitud la qualitat de l'aigua extreta. Els treballs a executar seran finançats pel consistori que compta amb una partida pressupostària de 44.000 € (IVA inclòs).