impostos Política

Executiu i oposició es reuneixen a Benissa per consensuar una alternativa a l'increment de l'IBI i IVTM

La proposta de l?oposició queda sobre la taula, però l?alcalde es compromet a debatre alternatives
Tens ple a Benissa. / Ràdio Litoral

Avui, dimecres 29 de novembre, a les 18 hores es reuneixen els membres de la corporació municipal de Benissa per buscar una sortida més justa i menys costosa sobre les economies familiars que la pujada impositiva que s'havia aprovat amb caràcter inicial el mes d'octubre passat per l'executiu local. Així va quedar acordat ahir a la nit al ple, en resposta a la proposta presentada pels grups de la oposició, -Reiniciem Benissa, PSPV-PSOE, Compromís i CIBE-, a fi de revocar els acords aconseguits en ple, el 31 d'octubre passat, per incrementar en un 45% l'IBI i més d'un 50% l'Impost de Vehicles.

Un ple tens, a què van acudir un important nombre de veïns preocupats pels efectes que tindran sobre les seves economies les mesures impositives que vol aplicar el govern local.

Durant les intervencions, els portaveus dels grups de l'oposició van exposar la manca de consens a la pujada dels impostos; es va fer referència a la massiva mobilització veïnal de divendres passat, com a mostra de rebuig a aquesta mesura; es va alertar de l?alt percentatge de la població que es troba en risc d?exclusió social; i es va criticar la pujada de sous dels polítics i la mala gestió del PP que ha portat a l'Ajuntament de Benissa, van afirmar, a haver de fer front a importants sobre costos i substancials despeses relacionades amb sentències condemnatòries per al Consistori, deixant en un estat de mínims els comptes públics, segons van assenyalar.

Escoltem a Alessandro Ottolini, de Reiniciem, Marina Rener, del PSOE, Mari Carme Ronda, de Compromís, i Isidor Mollà del CIBE

Mentrestant, l'ambient al saló de plens, s'anava caldejat, obligant fins i tot al alcalde, el popular Arturo Poquet, fer un recés a meitat de la seva intervenció en diverses ocasions. El municipi intentava raonar els motius d'aquesta polèmica decisió, justificada, segons l'alcalde, sobre la base d'un informe de la interventora i la tresorera municipal.

Poquet va assegurar que la pujada d'impostos era necessària per poder seguir oferint els serveis públics, com el de neteja, o lescola de música, la seguretat o la programació cultural o festiva.

Va explicar que la pujada no s'havia fet de manera progressiva en anys anteriors tenint en compte la delicada situació econòmica de les famílies, durant els anys de la pandèmia i les conseqüències que aquesta va ocasionar.

Amb tot, el PP va rebutjar la proposta per revocar la pujada d?impostos aprovada inicialment a l'octubre, com demanaven des de la bancada de l'oposició. Es va quedar sobre la taula. Però l'alcalde es va comprometre a celebrar aquesta mateixa tarda una reunió en què estudiar possibles vies d'ingressos que proposin aquests grups i després, convocar un ple extraordinari on derogar la pujada d'impostos, si amb les alternatives de l'oposició es poden redactar uns pressupostos equilibrats.