Política

El PP de Calp demanarà al ple de novembre una rebaixa de l'IBI

Els populars han presentat una Proposta de Resolució per reduir la pressió fiscal als calpins
Partit Popular de Calp / Ràdio Litoral

Mentre que, a Benissa, el PP a l'executiu local acaba d'aprovar una pujada d'impostos, que inclou l'increment del IBI, a Calp, els populars, però a l'oposició, plantegen una rebaixa d'aquest mateix impost.

El Grup Municipal Popular ha sol·licitat la inclusió a l'ordre dia del proper ple ordinari, el del mes de novembre, previst per al dimarts 14, d'una Proposta de Resolució per a baixar l'IBI i reduir la pressió fiscal sobre les famílies i les empreses calpines.

Es tracta, segons expliquen, d'una proposta amb la qual alleujar l'elevada pressió fiscal que pateixen els ciutadans tenint en compte que l'executiu presumeix de tenir comptes sanejats. La iniciativa proposa la rebaixa des de dues vessants: reduint, d'una banda, en un 5% l'impost de béns immobles de naturalesa urbana, i d'altra banda, modificar l'ordenança fiscal reguladora de l'impost de béns immobles, a fi d'aplicar una nova bonificació del 90% de la quota als establiments destinats a activitats econòmiques, que siguin declarats d'especial interès i durant els dos primers anys des de l'inici de la seva activitat.

El regidor responsable d'Hisenda al Grup popular, Miguel Crespo, defensa aquesta iniciativa subratllant que és el moment de tornar als veïns l'esforç que han realitzat perquè Calp arribi a un endeutament igual a zero.