Política

Compromís acusa l'alcalde de Benissa de no pagar l'IBI

El munícipe es defensa assegurant que la casa no és seva i que cadastre està en procés de donar-la d'alta
Arturo Poquet, Alcalde de Benissa, en un acte públic / Ràdio Litoral

Compromís per Benissa ha denunciat que el alcalde de la localitat, Arturo Poquet, del PP, no paga el IBI de la casa on viu. Unes acusacions que arriben després que l'executiu local hagi aprovat una pujada de l'impost de béns immobles de cara al 2024. Els valencianistes asseguren que l'habitatge on resideix Poquet i que és propietat de la seva família, és considerada com a solar urbà en el registre del cadastre, malgrat que s'hi ha edificat una construcció amb tres pisos i garatges.

La portaveu de la formació valencianista, Mari Carme Ronda, ha mostrat la seva indignació per la manera d'actuar del primer regidor.

La Rèplica

Per la seva banda, el munícipe ha sortit al tret d'aquestes acusacions afirmant, en primer lloc, que l'habitatge no és seu, com es pot comprovar a la seva declaració de béns, segons indica. A més, Poquet explica també que aquest és un habitatge de nova construcció, i que el propietari ja ha iniciat els tràmits en cadastre per donar-la dalta. Quan l'ens conclogui el procés, explica el municipi, el propietari haurà de pagar amb caràcter retroactiu els impostos que li corresponguin. 

L'alcalde de Benissa ha lamentat la forma i el to de les acusacions, que estan sobrepassant les línies del que és personal, segons indica.