Sanitat

L'Hospital HCB Dénia celebra el primer aniversari a prop de la societat de Dénia i la Marina Alta

Han passat 365 dies des que el segon hospital del grup HCB va obrir les portes

Durant la segona meitat del 2022, l'hospital va anar ampliant progressivament el seu personal i serveis fins a culminar la seva obertura per fases a l'octubre amb la Unitat de Cures Intensives
(UCI), que va convertir l'hospital en l'únic centre privat amb aquest servei entre València i Benidorm, fet que va permetre des d'aquell moment apujar el nivell de Qualitat i Seguretat assistencial, ampliar les possibilitats terapèutiques i permetre l'atenció a pacients greus.

HCB Dénia ha atès gairebé 45.000 consultes el primer any. L?hospital va començar amb menys de 20 especialitats mèdiques centrals i el servei d?Urgències 24h; actualment, compta amb 200 empleats i empleades i prop de 40 especialitats mèdiques, quiròfans, dues plantes d'hospitalització amb fins a 62 llits i pics del 100% d'ocupació. A més de l'esmentada i tan important Unitat de Cures Intensives.

Durant aquest primer any l'hospital ha atès gairebé 45.000 consultes d'especialitats i ha fet 15.000 proves d'imatge. A més, durant aquests 365 dies, pel Servei d'Urgències hi han passat més de 7.000 pacients i més de 1.000 pacients han estat ingressats a l'hospital.

L'UCI, amb 9 mesos de funcionament, ja ha tingut més de 500 estades, mentre que als quiròfans s'han realitzat gairebé 1.300 intervencions quirúrgiques.

Aquest estiu, l'hospital estrena serveis complexos com la Unitat del Dolor, el Servei de Neurofisiologia i està engegant la seva unitat Dental i Maxil·lofacial.

A més, durant aquests 365 dies, HCB Dénia ha signat col·laboracions amb empreses i assegurances per tractar pacients estrangers com ara les llistes d'espera de la Sanitat irlandesa, que assumeix HCB Dénia a través de la Directiva Europea d'Assistència Sanitària Transfronterera. També s'ha creat el Nederlands Team d'HCB Dénia, equip format per personal administratiu, sanitari, mèdic i d'intèrprets orientat a pacient holandès i belga.

Entre els èxits més destacats del primer aniversari, HCB Dénia també ha aconseguit formar part de la xarxa d'hospitals per al pla de xoc quirúrgic de la Conselleria de Sanitat. I ha augmentat el quadre d'asseguradores i de concerts amb mútues d'accidents esportius i laborals.

Pel que fa a les col·laboracions, l'hospital ha aconseguit prop de 30 acords importants amb les entitats més rellevants de Dénia i la Marina Alta: Amunt contra el càncer, Cerebrum, Marina Dénia, Policia Nacional Dénia, Solvida, Cuidabi, Associació de Fibromiàlgia, Mon Bloc, Fisiopedreguer, Club de Rugbi Dénia Barbarians, Club de Tennis Dénia, Aehtma, Cedma, UNED Dénia i Futbol Base Dénia, entre d'altres.