Educació

L'Ajuntament de Teulada anuncia el servei d'escola d'estiu després que Compromís apuntés la tardança

Poc després de fer-se públiques aquestes crítiques, l'Ajuntament emetia una nota de premsa anunciant-ho
Foto / Ajuntament de Teulada Moraira

Ahir Compromís, advertia que l'Ajuntament de Teulada havia rebut de la Conselleria d'Igualtat i el Ministeri d'Igualtat més de 43.000 € per finançar l'escola d'estiu del 2023. Tot i això, apuntaven els valencianistes, a tan sols uns dies per a la fi del període escolar, que el govern local encara no havia fet pública cap alternativa de conciliació familiar per a aquesta temporada estival.

La subvenció, anotaven els valencianistes, va arribar a l'Ajuntament a principis de maig, però no s'havia informat les famílies com gestionaran aquest ajut que faciliti la conciliació en el període de vacances dels seus fills.

Des de Compromís també denunciaven que, amb aquesta manera d'actuar, el PP repetia el patró de l'escola de Pasqua, quan l'executiu local va anunciar aquest servei 48 hores abans del seu inici.

 

L'Ajuntament contesta

Poc després de fer-se públiques aquestes crítiques, l'Ajuntament teuladino emetia una nota de premsa anunciant l'Escola d'Estiu 2023 per ajudar les famílies a conciliar la vida laboral i la cura dels menors.

Segons s'informa des del consistori l'escola tindrà lloc tant al CEIP Sant Vicent Ferrer de Teulada com al CEIP Cap d'Or de Moraira, i està dirigida a nens i nenes de 3 (nascuts el 2020) a 14 anys empadronats al municipi.

Les inscripcions s'han obert aquest mateix matí i podran realitzar-se fins al 28 de juny, de forma presencial al SIT de l'Ajuntament de Teulada i al SIT de l'Espai La Senieta de Moraira (de 9:00h a 14:00h); o de manera en línia a través de la Seu Electrònica. Places limitades.

Fonts municipals expliquen que gràcies a la subvenció del Pla Corresponsables concedida pel Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat, l'Ajuntament de Teulada ha establert un preu públic de 70€ per participant i per mes, de manera que les famílies es beneficiaran d'un preu força més baix que en edicions anteriors.

D'aquesta manera, nens i nenes de Teulada Moraira podran gaudir de diferents activitats estiuenques durant els mesos de juliol i agost, de dilluns a divendres, en horari de 9:00 ha 14:00 h.

Cal assenyalar que el procés de contractació d‟aquesta escola d‟estiu s‟ha realitzat a través del nou procés de licitació del Sistema Dinàmic d‟Adquisició de l‟Ajuntament de Teulada.

Rosana Caselles, regidora d'Educació, ha assegurat que "és un orgull poder oferir una escola dʻestiu més econòmica, perquè les famílies tinguin una alternativa a les vacances escolars dʻestiu".