Medi ambient

La Marina Alta es beneficiarà del Pla Provincial d'Estalvi Energètic

Beniarbeig, Benigembla, el Verger, els Poblets, Gata, la Vall d'Alcalà, la Vall de Gallinera, la Vall de Laguar o Llíber són a la llista

Aquest any, la Diputació d'Alacant destinarà 180.000 euros a la redacció dels projectes del Pla Provincial d'Estalvi Energètic de 72 municipis. La institució ha aprovat la distribució d'aquests ajuts que es complementaran amb un altre paquet inversor important de cinc milions d'euros destinat a l'execució d'aquests projectes.

Les subvencions, que ronden els 2.500 euros, arribaran als municipis de Beniarbeig, Benigembla, Calp, Verger, Poblets, Gata de Gorgos, Vall d'Alcalà, Vall de Gallinera, Vall de Laguar, Llíber, Ondara, Parcent, Pego, Orba, Sanet i Negrals, Teulada-Moraira, Tormos, Xaló i l'EATIM Llosa de Camatxo, a la nostra comarca.

Després de la redacció d'aquests 72 projectes, que preveuen entre altres accions la instal·lació de plaques solars, la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o de nous sistemes de climatització i la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic o del comportament tèrmic d'edificis , la Diputació dAlacant habilitarà una partida de cinc milions deuros per a la seva execució.