Educació Medi ambient

L'Oceanogràfic ha reunit 450 escolars per debatre sobre posidònia

Es tracta del II Congrés Escolar de Biodiversitat Marina

L'Auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic ha reunit un total de 450 escolars dels centres educatius de Dénia, Teulada Moraira i Poble Nou de Benitatxell al II Congrés Escolar de Biodiversitat Marina per parlar i debatre sobre la protecció de la posidònia. L'acte s'emmarca en la cloenda de la part interpretativa del 'Projecte Posidònia' de la Fundació Oceanogràfic i la Ciutat de les Arts i les Ciències, que compta amb el patrocini de Banca March.

Els grups d'escolars de les escoles de la Marina Alta han presentat un total de 9 projectes amb l'objectiu de donar a conèixer, interpretar i posar en valor les praderies de Posidònia oceànica, un dels ecosistemes més productius i vulnerables del planeta, i així promoure comportaments per protegir-les.

Els temes abordats a les presentacions s'han centrat en l'Agenda 2030 i han inclòs la contaminació, la destrucció d'hàbitats i la pèrdua de biodiversitat, la sobreexplotació dels recursos i el patrimoni cultural i natural.

Aquest congrés ha brindat una oportunitat única perquè els estudiants, des d'educació infantil fins a secundària, comprenguin la importància del mètode científic per acostar-se a la realitat de manera objectiva i desenvolupar un pensament crític.

L'objectiu del projecte és, a més d'identificar i posar en valor la biodiversitat marina de la Marina Alta i difondre les bones pràctiques ambientals a la mar, inspirar accions paral·leles als centres educatius. Es tracta d‟un projecte de més d‟un any de durada que es compon d‟una fase tècnico-científica d‟estudi cartogràfic i aplicació mòbil i una altra interpretativa per traslladar el valor de l‟ecosistema a la comunitat escolar.