Obres

Aprovat provisionalment l'acondicionament del tram Benissa-Gata de Gorgos-Pedreguer de la N-332

Es vol facilitar l'accessibilitat a Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata, Xàbia, Benissa i Teulada, entre altres poblacions

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha aprovat provisionalment l'Estudi Informatiu: «Condicionament de la carretera N-332. Tram: Benissa – Gata de Gorgos – Pedreguer».

L'anunci d'aprovació provisional s'ha publicat aquesta setmana al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i la documentació es pot consultar al següent enllaç: EI Condicionament N-332.

L'estudi conclou que l'alternativa 3D és la més favorable d'acord amb l'anàlisi multicriteri realitzada, en què s'han valorat factors funcionals, mediambientals, econòmics, territorials i de seguretat viària. S'estima que el pressupost base de licitació de les obres d'aquesta alternativa pujarà a 30 milions d'euros (IVA inclòs).

Un projecte amb què, segons fonts ministerials, es pretén facilitar l'accessibilitat als municipis d'Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, Benissa i Teulada, entre d'altres poblacions.

Des del Mitma destaquen que la N-332 forma part de les infraestructures del Corredor Mediterrani de carreteres, constituint un dels principals itineraris de connexió entre els municipis de la costa llevantina. Entre Ondara i Gata de Gorgos presenta una intensitat mitjana diària propera als 20.000 vehicles al dia, amb puntes de trànsit en període estival en ser l'itinerari principal al terme municipal de Xàbia.

L'eliminació del peatge de l'autopista AP-7 el 31 de desembre del 2019 ha permès potenciar la utilització de l'autopista AP-7 com a corredor d'alta capacitat a la comarca de la Marina Alta.

Amb l'objectiu de reduir a la meitat el trànsit a la carretera N-332, millorar la seguretat viària i reduir els temps de recorregut, Mitma ha coordinat amb els ajuntaments de Pedreguer i Gata de Gorgos, i amb els desenvolupaments industrials d'Oquins i Plans , la implantació d'una nova connexió de l'autopista AP-7 amb la carretera N-332.

La nova connexió inclou un enllaç nou amb l'autopista AP-7, el condicionament d'un tram de la carretera CV-732 de la Diputació d'Alacant i la remodelació de l'enllaç existent entre la carretera N-332 i CV-734 de la Generalitat Valenciana .

Aquesta nova connexió amb l'autopista AP-7 també permetrà reduir el trànsit a l'enllaç d'Ondara i Dénia i l'enllaç de Benissa, millorant l'accessibilitat als municipis d'Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, Benissa i Teulada, entre d'altres.

Aquesta millora a les infraestructures, juntament amb la posada en servei de la Variant de Benissa el juliol de 2022 i la propera licitació de les obres del projecte complementari de la Variant de Benissa, que implica l'acondicionament de la carretera N-332 entre Benissa i Teulada suposa un gran salt en la mobilitat i la seguretat viària a la comarca de la Marina Alta, amb més connectivitat amb l'autopista AP-7, segons fonts del Ministeri.