Medi ambient

Declarades Zones d'Especial Conservació: Valls de la Marina, Serrella, Serra de Bèrnia i riu Gorgos

També és Zona d'Especial Protecció per a les Aus les Muntanyes de la Marina

La sessió celebrada divendres al Palau de les Comunicacions de la ciutat d'Alacant, el Consell va aprovar declarar com Zona d'Especial Conservació (ZEC) els Llocs d'Importància Comunitària (LIC) serra de la Safor; Valls de la Marina; Aitana; Serrella; Puig Campana; la Serra de Bèrnia i Ferrer i riu Gorgos.

Així mateix, s'ha aprovat la norma de gestió de les zones especials de conservació a la nostra comarca: Valls de la Marina; Serrella; Bernia i Ferrer i riu Gorgos i de la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEP) Muntanyes de la Marina. L'àmbit de la norma de gestió afecta gairebé 44 mil hectàrees -43.967 hectàrees-.

Aquestes normes contenen un programa d'actuacions a desenvolupar per procurar la conservació dels hàbitats i les espècies d'interès quantificat en 827.834 euros.