Medi ambient

Oberta la convocatòria d'ajuts al medi ambient per col·laborar amb ajuntaments

Es poden presentar fins al 3 de maig

Diputació d'Alacant ha obert el termini de presentació de sol·licituds de dues convocatòries d'ajudes en matèria de medi ambient destinades a col·laborar amb els ajuntaments de la província en el control de la salubritat pública i el benestar animal i en la conservació i millora de senders homologats.

D'una banda, la institució provincial destinarà aquest any un total de 606.000 euros per a la realització als municipis de tractaments de control de dípters -mosques i mosquits- i l'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari per evitar, d'aquesta manera, els problemes que una sobrepoblació de felins pot provocar als entorns urbans. Els consistoris que es vulguin adherir a aquest programa de subvencions ho poden fer fins al proper 5 de maig.

D'altra banda, la institució invertirà 196.000 euros per al desenvolupament d'accions de conservació i millora en sendes homologades -GR, PR, SL i ST-. La neteja, l'esbrossada, la reposició de la senyalització o el manteniment de la cartelleria informativa són algunes de les actuacions que es duran a terme gràcies a aquest pla, el termini de presentació de sol·licituds del qual també està ja obert i finalitza el 3 de maig.