Serveis Públics

L'aplicació Línia Verda resol 650 incidències a la ciutat del Penyal

La neteja viària és el que més atenció acapara

L'Ajuntament de Calp ha resolt un total de 650 incidències a través de l'aplicació mòbil Línia Verda, que va posar en marxa el juliol de 2022. Així ho asseguren fonts municipals.

Gràcies a la implantació d'aquest servei, els veïns disposen d'un canal directe de comunicació amb l'Ajuntament per informar els desperfectes localitzats al municipi.

El tipus d'incidències que més s'han comunicat són les que fan referència a “Neteja Viària” (20%), seguit de “Voreres i Calçades” (18%), ”Recollida de Mobles i Enseres” (12%), “Enllumenat Públic” (9%), “Parcs, Jardins i Zones Verdes” (9%), “Senyalització Vial i Semàfors” (6%), “Manteniment de Platges” (4%) i “Enllumenat Solar Urbanitzacions” (4%).

Per poder utilitzar aquest servei cal descarregar de forma gratuïta l'aplicació Línia Verda a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada al Smartphone (Android/iOS). Un cop descarregada, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència.

Per comunicar una incidència, només cal punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb diferents tipologies d'incidències apareix a la pantalla. L'usuari selecciona aquella sobre la que vol comunicar. De manera automàtica, l'aplicació detecta les coordenades exactes on s'ubica el desperfecte. El pas següent és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre aquesta. I a continuació heu de donar al botó d'enviar. Un cop enviada, personal de l'Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per solucionar la incidència detectada. El ciutadà, al seu torn, rep notificació al telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l'estat d'aquesta incidència.

A través de Línia Verda, l'usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Només cal seleccionar l'opció de “Fes la teva consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindreu resposta per part d'un equip d'experts en la matèria de forma completament gratuïta.

Línia Verda també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic al número 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores.

A través del servei Línia Verda l'usuari rep també comunicacions informatives emeses pel mateix Ajuntament per tal d'estar informat en temps real. A més podeu consultar els principals punts d'interès que es localitzin al municipi i informació pròpia sobre aquest.