Esdeveniments

Investiguen una banda que venia medicaments veterinaris a la comarca

S'han intervingut 200 dosis, 2.850 receptes i documentació

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Dénia s'encarrega de la investigació duta a terme per la Guàrdia Civil a diversos municipis de la província d'Alacant i de València per un presumpte delicte de falsedat documental i contra la salut pública.

S'investiguen 13 persones dedicades al mètode de “recepta inversa”, que consisteix en la compra i la venda del medicament veterinari subjecte a prescripció veterinària, mitjançant la presentació d'una recepta veterinària no expedida a conseqüència d'un acte clínic previ sinó per petició dels clients. Amb aquesta pràctica augmentaven el nombre de vendes i per tant els guanys econòmics.

La Guàrdia Civil s'han intervingut 200 dosis de medicaments veterinaris, 2.850 receptes veterinàries i documentació diversa per a la seva anàlisi i estudi. Als 13 investigats se'ls considera membres d'una banda, i segons el grau de participació, se'ls han imputat els delictes de falsedat documental, grup criminal i contra la salut pública.

Des de la Guàrdia Civil remarquen que tot aquest entramat suposava un perill tant en els animals com en alguns dels casos, en els possibles consumidors finals de la carn d'aquests animals, ja que també hi havia animals destinats al consum humà.