Cinema

Els nostres cineastes arriben al Festival de Kosovo amb «Déu et salvi, Maria»

El guionista Raúl Martínez, l?actriu Rosa Catalán i el director José Miguel Idígoras han rebut la notícia amb gran satisfacció

El curt “Déu et salve, Maria”, ideat, interpretat i dirigit per professionals de la comarca, ha estat seleccionat al FERFILM Internacional Film Festival de Kosovo. Un Festival que se celebra del 2 al 6 de maig.

La història amb una força devastadora escrita pel guionista benisser, Raúl Martínez, protagonitzada per l'actriu teuladina, Rosa Català, i dirigida per José Miguel Idígores, es projectarà el 3 de maig al Teatre Adriana a partir de les 16:00h.

Un projecte, cent per cent de la Marina Alta i Baixa, gràcies a l'equip humà que el conforma, que viatjarà a milers de quilòmetres per narrar la història de Maria i deixar impressionats els espectadors d'aquest festival internacional important.

El Festival Internacional de Cinema – FERFILM es va establir el 2013. FERFILM va ser format per un grup d'artistes de Ferizaj i més enllà. Aquest moment es va plantejar com una iniciativa per promoure cultures i valors universals del món a través del cinema com a mètode multidimensional i atractiu. Pensant en el potencial turístic que té Ferizaj, a més d'esdeveniments cinematogràfics, el festival organitza visites i altres esdeveniments per mostrar la diversitat cultural a Kosovo.

La notícia ha estat rebuda amb gran satisfacció per a tot l'equip que conforma “Déu et salve, Maria”, ja que segons apunten, és una manera de mostrar al món sencer la història de la protagonista, Maria (Rosa Català), que ens trasllada a la dècada dels 70, on el seu protagonista viu la seva joventut en plena maduresa marcada per una estricta infància ambientada al si religiós.

A més, de projectar turísticament el nom de Benissa més enllà del nostre territori mitjançant aquest important festival FERFILM.

L'acció, ambientada a la Casa Museu dels Abargues de Benissa, és un escenari perfecte per retrocedir en el temps a la dècada dels 70, i deixar-se portar per aquesta nostàlgia. Un déjà vu que fa que els dies, encara que semblin iguals, siguin molt diferents, i s'aconsegueix gràcies a la interpretació magistral de l'actriu Rosa Catalán (María), que aconsegueix ficar-nos a la seva pell i fins i tot emocionar-nos.

Ara comença aquest viatge cinematogràfic en què esperem aturar-nos a més ciutats seleccionades i seguir mostrant al món sencer “Déu et salve, Maria”.