Medi ambient

Calp es compromet amb el Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic

Pretén preparar la localitat davant dels possibles escenaris que es puguin donar en un futur com a conseqüència del canvi climàtic

El ple de Calp ha aprovat de forma inicial el Pla d'adaptació al canvi climàtic per al municipi. Es tracta d'un document elaborat per Global Omnium que pretén preparar la localitat davant dels possibles escenaris que es puguin donar en un futur proper com a conseqüència del canvi climàtic.

El pla identifica nou tipus de riscos - sequera i escassetat de recursos hídrics, illes de calor i temperatures extremes, pluges torrencials i inundacions, pujada del nivell del mar, dependència energètica, estancament econòmic, degradació de l'entorn natural, pèrdua de biodiversitat marina així com pèrdua de biodiversitat terrestre – i realitza una anàlisi de cadascun i de la seva situació i possible evolució. El pla proposa 29 mesures dadaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic així com 100 actuacions.

Juan Manuel del Pi, edil de Territori i des d'aquest darrer ple regidor no adscrit, va remarcar que es tracta d'un pla d'acció, “un punt de partida per al dia de demà poder elaborar projectes en funció de les necessitats”, els quals, va precisar, podran ser susceptibles d'accedir a finançament per part d'altres administracions.

Des dels grups de l'oposició, Defensem Calp, Compromís i PSPV-PSOE, si bé van considerar interessant la proposta, també van posar en dubte l'execució del Pla, denunciant alhora el model de ciutat plantejat per l'actual govern local.

El punt va ser aprovat finalment amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció de Defendamos Calpe que es va abstenir.