Cultura

Wilson Furrús és Premi de Recerca Puig Llorença de Benitatxell 

Tracta la repressió a l'administració pública contra funcionaris durant el règim franquista

El Premi de Recerca Puig Llorença de 2022 d'El Poble Nou de Benitatxell ja té guanyador. L'estudi 'La repressió administrativa i professional en temps de pau: depuració i purga ideològica. El cas del Poble Nou de Benitatxell', del catedràtic de Llengua i Literatura i professor associat de la Universitat de València Wilson Ferrús, ha estat el treball triat pel jurat. 

Es tracta d'un treball de recerca que, partint del cas concret del Poble Nou de Benitatxell, tracta de teoritzar sobre la repressió política i institucional a l'administració pública contra funcionaris i treballadors públics una vegada acabada la guerra i instaurat el règim franquista.

Tota la gent interessada a conèixer amb més profunditat l'estudi, tindrà l'oportunitat de fer-ho el proper mes de maig, ja que s'està organitzant la presentació en un acte públic en el marc de les Festes de la Rosa. A més a més, posteriorment s'editarà i es posarà a la venda en format de llibre.