Educació

Primer dia de classe al nou CEIPSO de Xaló amb la visita de la consellera d'Educació

És el primer centre de la província que acull tota l'educació obligatòria, des dels 2 anys i fins als 16 anys

Avui els estudiants de Xaló estan d'estrena. Després de la jornada de portes obertes del nou col·legi institut Serra de Bèrnia, celebrada ahir, arrenca l'activitat lectiva a les flamants instal·lacions educatives. Primer dia de classe al nou CEIPSO, que ha comptat amb la visita de la Consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

Cal remarcar que aquest és el primer centre de tota la província d'Alacant amb unes característiques específiques, que permetran als alumnes desenvolupar tota l'educació obligatòria, des dels 2 anys i fins als 16, a les mateixes instal·lacions. Un projecte que ja és realitat que dóna resposta a una demanda històrica de la comunitat educativa i que n'ha suposat una inversió de més de 8 milions d'euros, sufragats pel govern valencià.

Tamarit ha acompanyat els nens i nenes, el professorat, l'AMPA, l'alcalde, Joan Miquel Garcés, i els representants institucionals en una cercavila des de l'Ajuntament de Xaló fins al centre educatiu. Allí ha pogut viure el primer dia de classe a les noves instal·lacions dels 260 alumnes i els 28 mestres, en un nou espai educatiu, construït de nova planta.

La segona fase d'obra començarà els propers dies, ara que l'alumnat ja s'ha traslladat a les noves instal·lacions. S'enderrocarà el vell col·legi per aixecar al mateix lloc el gimnàs i les pistes esportives. Hi haurà un camp d'handbol/futbol, dos camps de bàsquet i un de voleibol. La previsió és que les obres d'aquesta segona fase finalitzin al llarg del proper mes de setembre.

Des de l'ajuntament, el alcalde, Joan Miquel Garcés, ha mostrat la seva satisfacció davant de la Consellera per haver aconseguit fer realitat un somni. Una demanda pendent d'execució des de feia diverses dècades.