Obres

El nou camp de Futbol 8 de Benissa s'inaugurarà a finals de març

Es dirà Mini Estadi de Benissa 'Salvador Baidal'

Després d'alguns sots administratius i contratemps generats per l'augment dels costos de les matèries primeres i els retards de subministraments a causa del conflicte bèl·lic a Ucraïna, finalment el consistori pot afirmar amb absoluta certesa que les obres del nou camp de futbol 8 de Benissa estaran acabades durant la segona quinzena de març. Una notícia que ha estat recollida amb gran entusiasme pel conjunt de la comunitat esportiva del municipi, però especialment per tots aquells aficionats al futbol.

A falta d'alguns remats a la zona de vestidors i els arranjaments de l'espai exterior, tot està a punt perquè rodi la pilota en què es coneixerà com a Mini Estadi de Benissa 'Salvador Baidal'. Una decisió que neix de la regidoria dEsports després de realitzar diferents consultes amb tot lentorn futbolístic del poble.

Unanimitat absoluta entorn de la figura de Salvador Baidal, un home clau en la creació, impuls i desenvolupament del futbol base a Benissa tal com s'entén avui dia. I és que, Baidal, com és conegut pels més veterans de la casa, va ser una persona que va dedicar una gran part de la seva vida, el seu temps, els seus diners i el seu esforç que els nens aprenguessin a fer les primeres passades, controls i regats. Tant és així que quan encara no existia una estructura formativa i esportiva a Benissa, ell ja ajuntava els nois cada matí de diumenge per oferir classes magistrals de futbol que gairebé sempre acabaven amb una patxanga.

Tot i que el record més nítid sobre el personatge encara recala en la generació del babyboom i algunes anteriors, el mateix alcalde, Arturo Poquet, reconeix que ell mateix es va començar a formar amb Baidal. “Un home extraordinari amb una sensibilitat especial per a la formació des de la base”, ha dit Poquet. Al que ha afegit “no hi ha més referent en el futbol de Benissa que Salvador Baidal, per això em sembla just i merescut que el nou Mini Estadi porti el seu nom”.

Serà en una inauguració, amb la data encara per determinar, quan es faci oficial aquesta referència a una placa que lluirà a l'entrada de la instal·lació esportiva. El regidor d'esports, Adrián Cabrera, que no ha volgut revelar detalls sobre el gran acte d'obertura, sí que ha aprofitat l'oportunitat per reconèixer els esforços de tots els departaments implicats. “Ens hem trobat moltes pedres en el camí, el context econòmic i social ha jugat en contra nostra, però sempre hem confiat en aquest important projecte de legislatura”. Pel que fa a la personalitat que donarà nom l'estadi, ha volgut recalcar que “es tracta d´una figura única i singular que es va deixar la pell pel futbol base de Benissa i això és el mínim que podríem fer per reconèixer el seu enorme llegat”.