Igualtat

Calp, el municipi amb menor percentatge de violència de gènere de la província

La majoria dels casos registrats són de risc baix

Calp compta actualment amb 42 casos actius de violència de gènere, segons s'ha donat a conèixer a la taula de col·laboració i coordinació de violència de gènere, celebrada aquesta setmana a l'Ajuntament de Calp. Així ho ha confirmat la regidora d'Igualtat, Noelia Ciscar, membre d'aquest òrgan.

La xifra actual de 42 casos actius suposa un lleu repunt respecte al 2022, any en què es van registrar 39 casos, si bé aquestes xifres es mantenen allunyades dels 67 casos que es van arribar a comptabilitzar fa dos anys. Ciscar, entén que, encara que les xifres segueixen preocupant, són esperançadores, en aconseguir mantenir Calp com el municipi on es comptabilitza un menor percentatge de casos de tota la província d'Alacant segons el nombre de població censada. La regidora també matisa que la majoria dels casos registrats són de risc baix.

Noelia Císcar, regidora d'Igualtat:

 

 

A la reunió es van exposar dades d'evolució i es va constatar una vegada més que el nombre de casos augmenta en períodes concrets, com a l'estiu. En els casos actius actualment les dones són de 15 nacionalitats diferents. Per edats, el principal rang d'edat de les dones víctimes és de 21 a 40 anys, un 59,5%, tot i que també destaca el rang d'edat de 41 a 50 anys amb un 19%.

A la reunió es van tractar també les accions preventives que s'estan duent a terme des de l'Ajuntament de Calp com tallers a l'institut, punts violeta a les festes, accions formatives, així com accions per prevenir el tràfic. L'objectiu és eradicar aquest greu problema social.

Noelia Císcar, regidora d'Igualtat: