Serveis Socials

Serveis Socials a la Marina Alta coneixen el MOF com a eina de treball

La Directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez, presenta a l'Auditori TM aquesta eina de treball
Mercé Martínez presenta a Teulada el MOF / Ajuntament Teulada

Teulada ha estat avui punt de trobada dels tècnics de serveis socials de la Marina Alta per conèixer el Manual d'Organització i Funcionament, (MOF), impulsat des de la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Serveis Socials i que té com a base la llei de serveis socials de 2019.

Una trobada que ha presidit aquest matí, a l'Auditori Teulada Moraira, la Directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez. A l'acte també hi ha acudit l'alcalde de la localitat, Raúl Llobell, i la regidora Rosana Caselles.

El MOF és una eina que té com a objectiu «homogeneïtzar la metodologia de treball» d'uns equips que s'han anat consolidant en els darrers cinc anys, en què s'ha multiplicat per cinc la inversió de la Conselleria per a l'ampliació de les plantilles, incloent-hi noves figures professionals i consolidant les que ja existien. I és que com ha explicat Martínez, hem viscut uns temps complicats, amb la pandèmia i l'arribada de refugiats per la guerra a Ucraïna, on l'atenció a les persones des de serveis socials s'ha fet més essencial.

Estructura del MOF

El manual està estructurat en tres blocs diferenciats. El primer situa en el context actual del sistema de serveis socials de la Comunitat Valenciana; el segon defineix l'organització, línies estratègiques, model operatiu i els nexes que actuen entre els equips de serveis socials, i el tercer i últim proporciona les fitxes de treball per portar a la pràctica el canvi en l'organització i el funcionament.