Educación

Gloria Mengual: “Una de les principals ferramentes motivadores són les metodologies actives, en les que l’alumnat és el protagonista del seu aprenentatge”

Alumnes dels Cicles Formatius de l’IES de Benissa participen en una jornada en la qual han buscat solucions innovadores per a empreses locals
Gloria Mengual i Irene Sivera, professores de l'IES Josep Iborra. / Radio Litoral

La Formació Professional està en creixement en els darrers anys. Les taxes d’ocupabilitat, la demanda de perfils més tècnics, menor durada dels estudis… són alguns dels avantatges que aporten els graus mitjans i superiors de la Formació Professional, i que justifiquen aquest increment d’estudiants als cicles formatius. Hui, al Primer Café de Radio Litoral,  Gloria Mengual, responsable dels Cicles Formatius de l’IES Josep Iborra de Benissa, i Irene Sivera, coordinadora de l’Aula Empren en aquest institut, ens han compartit les noves metodologies que s’apliquen a l’aula amb la nova llei d’FP i la jornada celebrada ahir al centre, basada en l’aprenentatge col·laboratiu, i de la qual han participat alumnat i empreses locals.

Amb elles hem recordat l’oferta formativa que s’imparteix a l’IES de Benissa, cicles de les famílies de comerç i màrqueting, sanitat, i serveis socioculturals i a la comunitat. Ens han explicat que amb la nova llei d’FP han canviat moltes coses, destacant que tota la formació actualment és dual, i això implica que els estudiants reben coneixements i preparació tant al centre com a l’empresa des del primer curs. Així com la creació d’una comissió d’orientació en la qual l’alumnat troba l’ajuda necessària de cara als possibles itineraris formatius i professionals als quals poden optar.

Des de l’IES Josep Iborra aspiren a ampliar l’actual oferta formativa de Formació Professional, però per a aconseguir-ho és necessari que Conselleria complete l’adequació de l’edifici pendent d’acabar.

Podeu tornar a escoltar l’entrevista ací.