Servicios Sociales

Vanina Pedrós: «Ens dirigim a persones que es troben en situació de vulnerabilitat o risc amb l’objectiu de revertir estes situacions»

La Massma suma als seus serveis específics el programa SASEM, per a l'atenció i el seguiment a persones amb problemes de salut mental
Vanina Pedrós, coordinadora de la Massma, i Juanvi Soler, Educador Social. / Radio Litoral

A Ràdio Litoral este matí ens hem pres el Primer Café amb la coordinadora de MassmaVanina Pedrós, i l’educador social, Juanvi Soler. Amb ells hem pogut conéixer la tasca que exercix esta entitat, amb seu a Orba, i que té com a objectiu principal assegurar el dret de totes les persones a viure dignament.

La Massma, com ens han explicat, presta els seus serveis a diferents municipis de la Marina Alta, 22 localitats mancomunades que sumen un total de més de 48.000 habitants. Entre els serveis que presta la Massma, hi ha els serveis socials bàsics i també els específics, com ara la Unitat d’Igualtat, des d’on es treballa per previndre la violència de gènere; el SJAS per a l’atenció a adolescents i joves en temes relacionats amb la sexualitat; el PANGEA per ajudar persones migrants; o l’EIA, centrat en l’atenció a la infància i l’adolescència, entre d’altres.

Un dels programes més nous que s’han incorporat a les prestacions que ofereix la Massma és el SASEM, el Servei d’Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de Salut Mental. Un servei de proximitat i atenció domiciliària adreçat a persones adultes.

La porta d’accés als serveis que presta la Massma és la treballadora social. Gràcies a la tasca dels professionals de la Massma, veïns o veïnes de la comarca han aconseguit superar situacions de vida complicades, s’han sentit recolzats, acompanyats, o han trobat l’ajuda necessària per a abordar un problema.

Tens l’entrevista completa ací.